V únoru startují ve Studiu Vintage WORKSHOPY

24.01.2015 16:58

Víte, jak natupírovat pořádný drdol? A že koláž nebo krásný šperk se dají vyrobit i z ústřižků starých látek a nepotřebných věcí, které by jinak skončily v koši? Pokud se o tom - a nejen o tom - chcete dozvědět více, přijďte do Studia Vintage! V polovině února zde odstartuje série pěti workshopů, které si nesmí nechat ujít žádná milovnice či milovník vintage a retra. Co pro vás Studio Vintage se skvělými lektorkami připravilo?

1. Vintage koláž s Jitkou Kopejtkovou

Streetartová fotografka a kolážistka Jitka Kopejtková (v současnosti například probíhá její výstava Pražská koláž v Muzeu hl. m. Prahy) nás zasvětí do tajů koláže. Tentokrát se zaměříme na textilní koláž s využitím kousků starých látek.

Termíny:
sobota 14.2. 14:00
čtvrtek 19.3. 18:00

2. Tupíruju, tupíruješ…aneb Jak se češe drdol

Šedesátá léta byla ve znamení drdolu. Naše maminky a babičky tupírovaly ostošest, ale dnes to umí málokdo. Zkušená hairstylistka Františka Skoumalová (styling pro přední návrháře u nás i v zahraničí, všechny řady StarDance v ČT atd.) nám ukáže, jak na to. Vhodné i pro mladé kadeřníky a kadeřnice.

Termín:
čtvrtek 19.2. 18:00

3. Proměna ve stylu art deco

Svět se snažil zapomenout na válku, vlasy a sukně se zkrátily a tančil se charleston. Vyrážíte na večírek ve stylu Velký Gatsby? Stylistka Edita Neoralová Kvizdová nám prozradí, jak se nalíčit a upravit v duchu dvacátých let.

Termíny:
úterý 17.2. 18:00
sobota 21.3. 14:00

4. Vintage šperk
Od výtvarnice Margarity Anakovské (šperky vyrábí pod značkou Rita´s a úspěšně je prodává nejen u nás, ale i v zahraničí) se dozvíte, z čeho všeho lze vytvořit krásný a zajímavý šperk. Vyrobíme si vlastní náušnice či náhrdelník z vintage materiálů.

Termíny:
středa 18.2. 18:00
sobota 14.3. 14:00

5. Pokládaná vlna

Účes, který byl v módě v první polovině minulého století, opět vévodí plesům a společenským večírkům. Jak se češe pokládaná vlna, nám ukáže zkušená hairstylistka Františka Skoumalová. Vhodné i pro mladé kadeřníky a kadeřnice.

Termín: bude upřesněn

Cena workshopu je 750 Kč. Děti v doprovodu maminky zdarma:)

Workshopy trvají zhruba tři hodiny, materiál a vše potřebné obdržíte na místě, jakož i malé občerstvení. O nic se nemusíte starat! U nás si odpočinete, načerpáte novou energii a odejdete pozitivně naladění. Emotikona smile

Místo konání: Studio VIntage, Kubelíkova 45, Praha 3.

Veškeré informace včetně rezervací zde, na webových stránkách Studia Vintage nebo na tel. č. 602275034.

Těšíme se na Vás!!!

Foto z pilotního workshopu: